My Profile

Profile Avatar
Barna
*******
Nyíregyháza, ******* *******
Hungary
******* ******* *******

 Hol érdemes öltönyt vásárolni Budapesten?

Ha Budapesten öltönyt szeretne vásárolni jól teszi, ha a Nyugati tér környékét keresi fel. 

De még ne induljon el! Maradjon egy kicsit az oldalunkon. Van néhány tanácsunk öltönyvásárláshoz. Az öltöny semmi esetre sem tekinthető a ruhatár legolcsóbb darabjának. Ha tudatos vásárlóként szeretne öltönyt venni, akkor nem árt, ha tud néhány dolgot.

 

1. Hogyan válasszon testalkatának megfelelő öltönyt?

Nem árt, ha tisztában van néhány szabállyal. Ezt a két rövid cikket érdemes erről elolvasni. Az egyik a megfelelő színű öltöny kiválasztásáról, a másik a megfelelő öltöny fazonról szól.

Ahhoz, hogy az ideális öltönyt megtalálja, vagy nagyon jól kell ismerni a saját adottságait, vagy olyan öltönyüzletet kell felkeresni, ahol az eladók értik a dolgukat. Nem javasoljuk a nagyáruházakban történő „önkiszolgáló” öltönyvásárlást. Ha mégis emellett dönt, akkor ne egyedül menjen! Vigyen magával valakit, akitől őszinte véleményt kérhet!

 

2. Mi az ön öltöny mérete? 

Egy öltöny szaküzletben dolgozó eladó ezt nagyon gyorsan kideríti, de ha „önkiszolgáló” üzletben próbálkozik, akkor nem árt tudni, melyik sorban keresgéljen. Konfekció öltönyök méretsora

A fenti linken talál információkat arról is, hogyan kell felpróbálni az öltönyt és mire kell figyelni próba közben.

 

3. Hol érdemes öltönyvásárlással próbálkozni? 

Azért ajánlottuk címünkben a Nyugati tér környékét, mert Budapesten sehol máshol nincs annyi öltönyüzlet egy helyen, mint itt. Ez a Budapesti öltönyparadicsom. Bemutatjuk az itt található üzleteket. A bemutatásnál saját tapasztalatainkra hagyatkoztunk, de szívesen közzétesszük az önök véleményét is, ha jártak valamelyik öltönyüzletben és ide kívánkozó információjuk, öltönyvásárlási tapasztalatuk van, akkor írják meg nekünk szerkesztoseg@oltonyok.com címre. Nagyon szívesen közzétesszük. Ha járt valamelyik üzletben szavazzon 1-5-ig, mennyire volt elégedett, azzal, amit ott látott. (1- ha egyáltalán nem volt elégedet, 5-Ha mindennel elégedett volt.)

 

Mrsale Öltönyüzlet

A MrSale Öltönyüzletet kissé eldugott helyen van, de ez ne tántorítson el senkit, aki öltönyt szeretne! A MrSale-t látni kell! A Podmanicky utcával párhuzamos első utca a Weiner Leó.) A MrSale egy klasszikus outlet üzlet. Raktártételeket vásárolnak fel, amit alacsony áron értékesítenek. Így lehetséges, hogy már 20.000 Ft-ért kapható 45% gyapjú öltöny. A 100% gyapjú öltönyök 40.000 Ft-os árszinten vannak. Van köztük magyar Styl öltöny, de olasz és német öltönyökből is nagy a választék. Szmokingot, frakkot, ceremónia öltönyt is találunk a kínálatban. Nem csak az öltönyválaszték miatt kihagyhatatlan az üzlet. A kiszolgálás és a kapcsolt szolgáltatások egyedülállóak. Hogy csak egy párat említsek: 100%-os garanciát vállalnak minden termékre. Ha a vevő később bármilyen okból meggondolja magát, visszaviheti a megvásárolt terméket és visszakapja az árát.  Szó nélkül kicsomagolják az inget, hogy a vevő azt is felpróbálhassa. Természetesen vállalják a méretre igazítást is. Mielőtt elmenne az üzletbe, feltétlen iratkozzon fel a hírlevelükre! Ezért a kevéske fáradságért, ajándék pólót, vagy nyakkendőt kap. Akár vásárol, akár nem.

 

Ducio Öltönyház (Podmaniczky u. 18.)

Igazán impozáns öltönyüzlet a Podmaniczky utcában. Olasz konfekcióöltönyöket tartanak. Nem elsősorban az ismert márkákra fókuszálnak, de ettől függetlenül a kitűnő anyagból, kitűnő öltönyöket tartanak. 80.000 Ft-os árfekvésben valószínűleg találunk megfelelő öltönyt. Ha mégsem, akkor vállalják a méretre igazítást. Sőt kiválaszthatjuk az anyagot, a bélést, a fazont és méretünkben is elkészítik az öltönyt. Ennek ára 120.000 Ft-tól  indul.

 

Pico Bello (Podmaniczky u. 23.) 

A Ducioval átlósan szembe a Jókai utca sarkánál találjuk ezt a kis egyszemélyes boltot. Saját elmondásuk szerint a felsőkategóriás minőségi gyapjú öltönyöktől, a hétköznapi viseletig, mindenben a rendelkezésünkre állnak. A bolt alapterületéből látva ez csak korlátok között lehetséges. Az első benyomásunk az volt, hogy inkább a felső-közép kategóriában jeleskednek. Digel öltönyökből van leginkább kínálat az árszint itt is 80.000 Ft környékén van. Ők is vállalnak méret utáni gyártást. 

 

Lord Fashion (Podmaniczky 51-53) 

Náluk minta alapján lehet öltönyt választani. Egyszeri méretvétel után két hét alatt, a kiválasztott anyagból elkészül az öltöny. Raktártétel anyagokkal dolgoznak így elég jó árakat produkálnak. 20-30.000 Ft közötti árszinten lehet náluk vásárolni. Ezen az áron jellemzően kevertszálas anyagból készülhet el az öltönyünk.

 

Griff Gentlemen’s (Westend)

1986 óta a hazai férfidivat meghatározó szereplője. Saját gyártású termékekből és import termékekből összeállított jól megtervezett kollekciókat láthatunk az igényesen kialakított üzletekben. Griff Gentlemen’s kollekciót visszafogott ízlés, konzervatív színvilág jellemzi. Az Exclusive kollekcióban különleges fazonú, finomabb szövetekből készült öltönyöket kínálnak, természetesen ennek megfelelően magasabb áron.

 

HEILEMANN Öltönyház (Újpest)

Jó ideje a hazai férfidivat meghatározó szereplője. Saját gyártású termékekből és import termékekből összeállított jól megtervezett kollekciókat láthatunk az igényesen kialakított üzletekben. Gentlemen’s kollekciót visszafogott ízlés, konzervatív színvilág jellemzi. Az Exclusive kollekcióban különleges fazonú, finomabb szövetekből készült öltönyöket kínálnak, természetesen ennek megfelelően magasabb áron.

 

Kristóf Öltönyszalon (Westend)

Igényes üzlet, kellő választék Baumler, Digel, Roy Robson öltönyökből. Az árak 80.000 Ft-ról indulnak. Akcióban ennél olcsóbban is ki lehet fogni jó öltönyöket.

 

DigelStoreBudapest (Deak tér)

Egyszemélyes öltönyüzlet a Westend vízesésnél. Az üzlet méretéből adódóan nem túl nagy kínálat. Gyakorlatilag folyamatos akció van. Méretre igazításra nincs lehetőség.

 

Walter (Westend)  - Bezárt

A Walter régi magyar cég. Méretes szabóságként indult, most Budakeszin lévő üzemében gyártja az öltönyöket. Az üzletben fellelhetők alacsonyabb árfekvésű öltönyök, ezek alapanyaga jellemzően polieszter. Ballagó osztályoknak jó választás lehet. A valódi gyapjú öltönyök ára már magasabb. Méretre igazítást ők is vállalnak, sőt felár ellenében méretre is elkészítik az öltönyt. Fájó, hogy akciós öltöny vásárlása esetén a méretre igazításért pénzt kérnek.